Pagina wordt geladen ...
header

Wilt u vrijwilliger worden?

Wat fijn dat u erover nadenkt om vrijwilliger te worden bij Acanthis! We zijn altijd op zoek naar mensen die een beetje van hun toewijding willen inzetten om anderen te helpen. Wist u dat per hospice wel tachtig vrijwilligers nodig zijn? En dan zijn er nog al die vrijwilligers van Acanthis die mensen in hun laatste fase ondersteunen in hun eigen huis. 

Wilt u weten hoe zij het vinden? We brengen u graag in contact. Ze vertellen er graag over. 

Als vrijwilliger is uw belangrijkste taak om er te zijn. U bent er voor de stervende, u bent er voor de naasten en u bent er – als dat nodig is - om de professionele hulpverlening te ondersteunen. Voor de mensen in hun laatste fase bent u van groot belang. U geeft ze net dat beetje extra om het eind van hun leven zo fijn mogelijk te maken.

Liefde, kennis en kunde

Nee, het is niet de gemakkelijkste vrijwilligersbaan en niet iedereen is even geschikt. Het kan soms best zwaar zijn, u bouwt een band op met iemand van wie u weet dat het leven weldra eindigt. De dankbaarheid is echter altijd groot, het gevoel om écht iets voor iemand te kunnen betekenen is onbetaalbaar. Zoals veel van onze vrijwilligers het beschrijven: het is een verrijking van uw leven.

Welke eigenschappen heeft u nodig? Het belangrijkste is een flinke dosis liefde, of beter gezegd: toewijding. U bent bereid iets van uw tijd in te zetten voor het geluk van anderen. Kennis en kunde zijn ook belangrijk, omdat het ondersteunen van mensen in de laatste fase van hun leven, en ook hun naasten, daarom vraagt. 

De kunde bouwt u op door ervaring, de kennis leveren wij in de vorm van een basistraining en regelmatige themabijeenkomsten.

Thuis of in een hospice

U kiest zelf voor ondersteuning van mensen thuis of in één van onze hospices in Meppel, Hoogeveen en Emmen. Een combinatie kan natuurlijk ook, het is maar waar u het meest voor voelt. Waar u ook werkt: u biedt een luisterend oor en een wakend oog.

Als vrijwilliger is het uw missie om te helpen dat de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk wordt. 

Vrijwilliger aan het woord

'Bijzonder om in de privésfeer te worden toegelaten'

Voldoening is een woord dat past bij wat Bertie Gelijk voelt over haar vrijwilligerswerk. ,,Ik vind het heel bijzonder dat je als vrijwilliger zo wordt toegelaten in de privésfeer van mensen die in de laatste levensfase verkeren. Het klinkt misschien een beetje raar, maar de voldoening die dit werk geeft is één van de redenen waarom ik het nog altijd met veel plezier en dankbaarheid doe. Het is ook zeker niet alleen maar kommer en kwel wat je ziet. Ik vind het opvallend hoeveel humor je soms tegenkomt." Lees verder

 

 

Wat mag u van ons verwachten?

 • Waardering van cliënten en hun naasten die u dankbaar zullen zijn.
 • U werkt straks met mensen, die net als u, hun vrije tijd besteden aan liefdevolle zorg voor mensen die dat nodig hebben.
 • U krijgt een basistraining palliatieve zorg van 5 dagdelen. Daarnaast organiseren we regelmatig intervisie- en themabijeenkomsten, bijvoorbeeld over ziektebeelden.  
 • Zowel onze coördinatoren als professionele zorgverleners zijn bereikbaar voor vragen en hulp, zodat ook u de hulp krijgt die u nodig heeft.
 • U krijgt een reiskostenvergoeding en wij zorgen voor een verzekering.
 • U behoudt uw vrijheid, want u deelt uw beschikbare tijd zelf in.

Zo wordt u vrijwilliger

 • Vul het contactformulier in of bel één van onze coördinatoren.
 • De coördinator maakt een afspraak met u voor een kennismaking. We horen graag wie u bent, hoeveel steun u kunt bieden, in welke vorm en wat u motiveert. 
 • Gaan we samenwerken, dan krijgt u een door ons betaalde basistraining.
 • Ten slotte wordt u - in overleg - in een hospice of bij iemand thuis ingedeeld.

De verrijking van uw leven, en dat van een ander, kan beginnen! 

 

Neem contact op

Vrijwilligers Acanthis zorg

 

Waarom Acanthis

 • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
 • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
 • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba