Pagina wordt geladen ...
header

U zoekt steun

 

U bent geconfronteerd met verdrietig nieuws. Natuurlijk kunt u wel wat steun gebruiken in deze moeilijke tijd. Wij zijn er voor u. Bijvoorbeeld om het eens te hebben over één van de moeilijkere keuzes nu: wat de beste plek is om de laatste fase van het leven van uzelf of uw geliefde zo mooi mogelijk te laten verlopen. We spreken ook graag met u om samen na te denken over op welke manier vrijwilligers u, uw geliefde en mantelzorgers kunnen ondersteunen.

Thuis,  in een verzorgings- of verpleeghuis of een hospice?

U bepaalt uiteraard u zelf waar die laatste fase van het leven wilt doorbrengen. Thuis is voor veel mensen de meest comfortabele plek. Onze vrijwilligers komen naar u toe om te ondersteunen bij wat maar nodig is. Het belangrijkst: onze vrijwilligers zijn er voor u. Dat kan zijn in de vorm van het doen van een boodschap, het spelen van een spelletje, het ontvangen van gasten, het ondersteunen van professionele hulpverleners en meer. Nachtelijke waakdiensten kunnen ook tot de mogelijkheden behoren.

Onze hospices MeppelHoogeveen en Emmen bieden een huiselijke omgeving waar mensen op een fijne manier hun laatste tijd doorbrengen. In het hospice zijn altijd voldoende vrijwilligers om een luisterend oor en gezelschap te bieden, om gehoor te geven aan de wensen van de gast. Opeens zin in haring? De vrijwilliger haalt het. Behoefte aan een wandeling? De vrijwilliger loopt mee. De sfeer is altijd informeel en ongedwongen. Benieuwd hoe het er in een hospice uitziet en aan toe gaat? U bent altijd welkom als u even een afspraak maakt.

Hoe werkt het?

U neemt contact op met ons en we gaan snel het gesprek aan. We luisteren goed naar uw wensen en ontdekken samen wat de beste vorm van steun is voor u en uw geliefden. Misschien heeft u als mantelzorger behoefte om maar af en toe ondersteund te worden, misschien is het in uw geval beter om wat vaker een vrijwilliger over de vloer te hebben. Of we concluderen samen dat een hospice de beste keuze is. Ook kan een vrijwilliger ingezet worden ter ondersteuning van de mantelzorg in een verzorgings- of verpleeghuis.

Waarom Acanthis

  • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
  • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
  • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba