Pagina wordt geladen ...
header

Wat we doen

Acanthis biedt vrijwillige zorgondersteuning bij sterven. Wij werven, begeleiden en leiden vrijwilligers op, die worden ingezet bij mensen thuis of in een hospice in Drenthe.

Stel dat u bent geconfronteerd met verdrietig nieuws dat het einde van uw leven of dat van uw naaste aanstaande is. Wie helpt u, als u geen mantelzorger heeft, of als uw mantelzorger overbelast raakt? Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Wat is voor u de beste plek voor de laatste fase van het leven? Hoe organiseert u de zorg zo dat de laatste weken zo mooi mogelijk verlopen? Welke hulp en ondersteuning heeft u nodig en wie kan dat bieden? Wij denken met u mee.

Wilt u het liefst thuis sterven?

Thuis is voor veel mensen de meest comfortabele plek om de laatste fase van het leven door te brengen. Onze vrijwilligers komen naar u toe om te ondersteunen bij wat maar nodig is.

Misschien heeft uw mantelzorger behoefte om af en toe ontlast te worden, of is het in uw geval fijn om vaker iemand te spreken? Ook nachtelijke waakdiensten horen tot de mogelijkheden. Lees meer over zorgondersteuning thuis >

Wilt u naar een hospice?

De hospices in Meppel, Hoogeveen en Emmen bieden een huiselijke omgeving waar mensen op een fijne manier hun laatste tijd doorbrengen. In het hospice zijn altijd voldoende vrijwilligers om een luisterend oor en gezelschap te bieden, om gehoor te geven aan de wensen van de gast. Lees meer over zorgondersteuning in het hospice >

 

Waarom Acanthis

  • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
  • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
  • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba