Pagina wordt geladen ...
header

Vrijwillige zorgondersteuning thuis

Acanthis biedt vrijwillige zorgondersteuning bij sterven. Veel mensen brengen de laatste tijd van hun leven graag thuis door, dat is vaak de meest comfortabele plek. Dit kan in deze moeilijke en emotionele periode erg zwaar zijn, voor zowel een ernstig zieke als zijn of haar naasten. Wij werven, begeleiden en leiden vrijwilligers op die steun kunnen bieden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Bij Acanthis werken speciaal opgeleide vrijwilligers. Als u het niet redt met alleen thuiszorg en de inzet van familie, vrienden en buren, of als u zelf mantelzorger bent en extra ondersteuning wilt, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vrijwilligers ondersteunen u graag waar dat nodig is.

Dat kan zijn in de vorm van het doen van een boodschap, het spelen van een spelletje, het ontvangen van gasten, het ondersteunen van professionele hulpverleners en meer. Een luisterend oor bieden of nachtelijke waakdiensten behoren ook tot de mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk speciaal opgeleid om mensen in hun laatste levensfase te begeleiden.

Bij Acanthis werken acht coördinatoren die de kwaliteiten en wensen van onze vrijwilligers kennen. Zodra uw hulpvraag bij ons bekend is, gaan zij op zoek naar vrijwilligers die zoveel mogelijk passen bij u en uw leefsituatie. Uiteraard wordt geprobeerd vaste vrijwilligers te vinden, zodat u aan zo min mogelijk verschillende nieuwe mensen hoeft te wennen. 

Hoe krijgt u vrijwillige zorgondersteuning thuis?

Dat kan in drie eenvoudige stappen:

  1. Vul het contactformulier in of bel één van onze coördinatoren.

  2. De coördinator maakt een afspraak met u voor een kennismaking. 

  3. We luisteren goed naar uw wensen en ontdekken samen wat de beste vorm van steun is voor u en uw geliefden. Samen maken we een passend plan voor zorgondersteuning en zetten de vrijwilliger in die het best bij u past.

Neem contact op

Waarom Acanthis

  • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
  • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
  • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba