Pagina wordt geladen ...
header

Persbericht

Bezoek Jetta Klijnsma aan vrijwilligers Acanthis in hospice Hoogeveen

Mevrouw Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe heeft een bezoek gebracht aan één van de locaties waar de zorgvrijwilligers van Acanthis ondersteuning bieden, het hospice Willem de Boer Huis in Hoogeveen.Diny Bisschop, vrijwillig coördinator van het hospice en Hennita Schoonheim, directeur-bestuurder van Acanthis hebben mevrouw Klijnsma donderdag middag hartelijk ontvangen. Mevrouw Klijnsma heeft tijdens een rondleiding in het hospice kennis gemaakt met een aantal zorgvrijwilligers en een kookvrijwilliger. Met één van de gasten die in het hospice verblijft heeft zij gesproken hoe de gast het verblijf in het hospice ervaart.  
Mevrouw Klijnsma was onder de indruk van de mooie ruime kamers, die elk van een eigen badkamer en buitenterras zijn voorzien. Samen met de woonkamer en de prachtige ronde patio heerst er een huiselijke, gemoedelijke sfeer in het hospice. Natuurlijk was er alle lof voor de 80 vrijwilligers die er voor zorgen dat gasten in de laatste fase van hun leven het goed hebben in het Willem de Boer Huis. 

Mevrouw Klijnsma was ook geïnteresseerd in de zorgvrijwilligers die zich bij inwoners van Drenthe in de terminale fase thuis inzetten. Het is heel fijn dat mensen de laatste fase van hun leven thuis door kunnen brengen met ondersteuning van Acanthis.  Als de zorgvrijwilligers er zijn, kan de naaste van de zieke even uitrusten of iets voor zichzelf gaan doen zodat ze de zorg voor hun geliefde daarna weer op zich kunnen nemen.  Na de rondleiding is er uitgebreid met elkaar gesproken over de toekomst van het inzetten van vrijwilligers thuis en in de hospices in Drenthe en de vraagstukken die spelen zoals de toenemende vergrijzing en de toenemende tekorten aan zorgpersoneel. De verwachting is dat er in de toekomst een groter beroep gedaan zal worden op vrijwilligers om de nodige zorg zowel thuis als in de hospices te kunnen blijven geven aan mensen in hun allerlaatste levensfase. 

Waarom Acanthis

  • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
  • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
  • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba