Pagina wordt geladen ...
header

Coördinator inzet vrijwilligers in de terminale zorg.

Vanwege het vertrek van een collega zijn wij voor de regio Noord-Midden Drenthe op zoek naar een energieke coördinator voor gemiddeld 6-8 uur per week, die ons enthousiaste team komt versterken.

Wie zijn wij?
Bij Acanthis werken we met toegewijde en goed opgeleide vrijwilligers. Zij ondersteunen mantelzorgers en cliënten in de laatste levensfase, aansluitend bij hun wensen en behoeften.
Acanthis biedt naast de inzet van 240 vrijwilligers in drie hospices in Drenthe de mogelijkheid om vrijwilligers in te zetten in de thuissituatie. Dat doet Acanthis al 20 jaar met bijna 60 vrijwilligers. Naast alle vrijwilligers werken bij Acanthis acht coördinatoren en een directeur.

Voor wie ga je aan de slag?
Als het einde nadert, sterven de meeste mensen het liefst thuis. Vaak springen mantelzorgers bij. Voor hen kan de stervensbegeleiding zwaar zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Acanthis vrijwilligers geven aanvullende hulp in de vorm van persoonlijke aandacht en ondersteuning. Zij brengen rust in de hectiek die er soms is en bieden een luisterend oor. Vrijwilligers nemen de zorg van de mantelzorger een aantal dagdelen over. Op die manier kan de mantelzorger ontspannen of bijslapen en nieuwe energie opdoen.

Vacature
Als coördinator, voor het inzetten van vrijwilligers in de thuissituatie, ga je samen met je collega coördinatoren actief bezig met het benaderen van verwijzers, werven en opleiden van vrijwilligers.
Als een cliënt bij ons wordt aangemeld ga je als coördinator in het kennismakingsgesprek met de hulpvrager (en diens mantelzorger) zo goed mogelijk inventariseren welke hulp nodig is zodat je een goede match kunt maken tussen de hulpvrager en een beschikbare vrijwilliger.
Je begeleidt vervolgens de vrijwilliger en houdt geregeld een ‘vinger aan de pols’ bij zowel de vrijwilliger als de hulpvrager.

Wat vragen we van jou?

  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je vindt het een uitdaging om verwijzers te benaderen, samenwerking met verwijzers op te starten en zo een netwerk op te bouwen en te onderhouden.
  • Je functioneert op hbo-niveau.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, kunt goed luisteren en weet op een respectvolle manier door te vragen.
  • Je hebt een positieve levenshouding.


Wat bieden wij?
Een uitdagende en boeiende baan waarbij je je tijd flexibel kunt indelen. Je kunt vanuit huis werken. Je komt te werken in een mooi team waarin we goed met elkaar samen werken.
Wij volgen de CAO VVT, inschaling van de functie is afhankelijk van ervaring op FWG-schaal 45-50. Werken via een ZZP-constructie is bespreekbaar.

Reageren
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met onze directeur Hennita Schoonheim, 06-10054831. Wil je solliciteren schrijf dan een brief met c.v. en mail deze voor 13 februari 2023 naar secretariaat@acanthiszorg.nl

Waarom Acanthis

  • Er zijn voor mensen in de laatste levensfase met tijd, aandacht en ondersteuning
  • Er zijn voor mantelzorgers als de zorg voor een dierbare te zwaar dreigt te worden
  • Er zijn voor een ieder met zorg voor een goed levenseinde
sitemap - contact - cookie instellingen - Website door Webba